Cetățean palestinian, arestat preventiv pentru trafic cu migranți

Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră
11 august 2019, 11:46

Conform sursei citate, în cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei patru cetăţeni palestinieni şi trafic de migranţi pentru călăuza acestora, şoferul autoturismului. Totodată, pe numele călăuzei, Tribunalului Constanţa a admis propunerea procurorului de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cei patru palestinieni au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, în baza unui protocol româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

Suspectul de trafic de migranţi a fost depistat în urma unei acţiuni desfăşurate la sfârşitul acestei săptămâni în apropierea punctului de trecere a frontierei Ostrov.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, au desfăşurat o acţiune în apropierea frontierei de stat în urma căreia au identificat şi oprit în trafic, pe direcţia localităţii Lipniţa, un autoturism înmatriculat în Suedia, condus de un cetăţean palestinian, R.M. în vârstă de 47 de ani, posesor al unui permis de şedere suedez. Alături de şofer se mai aflau patru persoane ce nu vorbeau limba română şi care nu îşi justificau scopul călătoriei”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Potrivit acestuia, persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, unde s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Palestina, trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani şi un minor în vârstă de 2 ani. Ei au trecut frontiera din Bulgaria în România, pe jos, pe la „frontiera verde”, iar  ulterior au fost preluaţi de cetăţeanul palestinian R.M., care efectuase formalităţile de frontieră în baza documentelor personale, valabile. Şoferul intenţiona să-i ajute pe cei patru conaţionali să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite