CES 2018. În Las Vegas a început cel mai mare târg de electronice din lume

9 ianuarie 2018, 15:00

Altfel, la CES se reunesc mari producători dar şi antreprenori de-abia au fost remarcaţi, maşini care se conduc singure, gadgeturi din cele mai felurite – evenimentul este o fereastră către viitor, aşa cum ni-l imaginăm azi.

Şi cum ar putea viitorul fără modalităţi de transport inventive. Gigantul japonez Toyota a adus un microbuz fără şofer, care poate transporta până la 20 de oameni. În domeniul maşinilor electrice, fabricantul american Tesla deţine supremaţia, dar producătorul chinez Byton vine cu un vehicul similar la jumătate din preţ, aproximativ 50.000 de dolari, iar gigantul sud-coreean Kia nu se lasă mai prejos cu prototipul Niro.

Printre obiectele preferate de la CES 2018 este însă un roboţel, care poate să îi înveţe pe membrii familiei să se joace cu copiii şi chiar să avertizeze dacă în casă a intrat un străin.

Un alt gagdet care a încântat presa este airbagul pentru şold, un dispozitiv care detectează automat dacă cel care îl poartă ar putea că cadă – şi se umflă în câteva fracţiuni de secundă, aşa încât la un impact să fie evitate fracturile.

Tot la CES 2018 a apărut şi un gadget cu care îţi poţi face o mască. O cameră specială se pune pe telefonul mobil, te fotografiezi şi fişierul poate fi apoi printat 3D. Ca o fotografie – dar în trei dimensiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite