Certificatul verde e necesar la serviciu în Croația și Letonia. Franța și Germania iau în calcul carantinarea nevaccinaților

Creșterea numărului de îmbolnăviri COVID în Europa duce la înăsprirea restricțiilor pentru nevaccinați. Croația a intrat pe lista țărilor unde inclusiv accesul la locul de muncă e condiționat de certificatul COVID. Iar în Germania se discută despre carantinarea nevaccinaților și interzicerea folosirii transportului în comun de către persoanele care nu au certificat COVID.

16 Noiembrie 2021, 21:44 (actualizat 16 Noiembrie 2021, 21:59) Știrile TVR |

Angajații din sectorul public din Croația pot merge la serviciu doar dacă au certificatul COVID care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau test negativ. Oamenii și-au început prima zi de lucru în noile condiții făcând coadă la centrele de testare.

Unii angajați din mai multe instituții publice - penitenciare, primării, alte oficii guvernamentale - au protestat dis de dimineață față de condiționarea accesului la locul de muncă.

Franța ia în calcul carantinarea nevaccinațior, după modelul austriac, dar ideea a provocat controverse.

Pe fondul creșterii galopante a numărului de noi infectări în Germania, și la Berlin se discută despre carantinarea nevaccinaților, precum și despre dovada de vaccinare sau test COVID negativ în transportul public.

Amedeo Giorgetti e medic de familie într-un orășel din Italia. El s-a hotărât să nu mai primească pacienți nevaccinați. Pe toți care au venit la el la cabinet i-a tratat, dar acum nu mai primește decât vaccinați.

În Letonia, persoanele care nu s-au vaccinat și nici nu au trecut prin boală nu mai pot intra decât în magazinele cu articole de strictă necesitate.

După o perioadă de concediu fără plată, angajatorii îi pot da afară pe nevaccinați și pe cei care nu au trecut prin boală.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI