Certificatul verde COVID, obligatoriu în zonele unde incidența este de peste 3 la mie

Certificatul verde devine esenţial pentru locuitorii din zonele unde incidenţa COVID a depăşit 3 la mie. Şi locuri în care nu au acces decât persoane vaccinate: în cluburi, baruri sau săli de jocuri. Două judeţe sunt deja în acest scenariu: Satu Mare şi Ilfov. Dar lucrurile se agravează în toată ţara. Şi în București s-a ajuns la 2,57 la mie, dar în comunele din jur incidența e mult mai mare. În Afumați, de exemplu, e de 5,94. Noile reguli de protecţie şi prevenire a răspândiri noului coronavirus, care impun folosirea certificatului verde COVID, sunt iportante pentru a preveni carantina în primul rând, adică incidenţa de peste 6 la mie.

20 Septembrie 2021, 18:29 (actualizat 20 Septembrie 2021, 19:30) Știrile TVR |

În Afumați, pe vânzătorii din magazin nu i-a deranjat că nu purtăm masca. Nici alți clienți nu se protejau şi pare un lucru obişnuit renunţarea la pricipala metodă de procţie: purtarea măştii sanitare.

Primarul comunei Afumați spune că problema numărului mare de cazuri COVID este legată de un grup de excursioniști care au dus virusul în localitate.

Așa se face că, duminică, rata incidenței a urcat la 6 la mie, iar luni școlile au funcţionat în online. Doar o zi! Pentru că între timp incidenţa a scăzut sub 6 şi cursurile se mută din nou în clase.

E chestiune ore sau zile să se depăşească incidenţa critică în Afumaţi. După doar trei zile, de 6 la mie, elevii rămân să înveţe acasă. În carantină.

Situația din jurul Bucureștiului se complică de la zi la zi.

În aceste condiţii, devine esenţială folosirea certificatului verde acolo unde incidența este între 3 și 6 la mie. În aceste zone, doar cei vaccinați, testați sau trecuți prin boală pot intra în restaurante, cinematografe, pot însoți copiii la locuri de joacă sau folosi piscine de interior.

E nevoie de certificat și pentru nunți, botezuri și alte evenimente, ca și pentru a putea participa la cursuri sau conferințe. În schimb, în cluburi, discoteci și săli de jocuri vor avea acces doar persoane vaccinate!

Ilfov, este al doilea județ care trece de incidența de 3 la mie, după Satu Mare, iar alte patru județe plus Bucureștiul sunt în scenariul galben.

 

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI