Certificatul COVID, obligatoriu din 25 septembrie în Olanda. Potrivit sondajelor, cei mai mulți olandezi susțin măsura. Unii patroni de restaurante au spus că nu își vor verifica clienții

17 septembrie 2021, 19:38

Parlamentarii olandezi au respins joi seară o moțiune prin care se cerea guvernului să renunțe la introducerea obligatorie a certificatului COVID. Așa că, de pe 25 septembrie, aplicația prin care posesorul dovedește că a fost vaccinat, are imunitate de pe urma trecerii prin boală sau a fost testat negativ va fi biletul de intrare în baruri, restaurante, muzee și în alte spații culturale sau unde au loc competiții sportive.

Măsura vine în paralel cu renunțarea la celelalte restricții.

Mark Rutte, prim-ministrul olandez: Sunt fericit să anunţ că, de sâmbătă, 25 septembrie, renunţăm la obligativitatea distanţării fizice de 1,5 metri. Desigur, ar fi prudent să continuăm să oferim celorlalţi oameni spaţiu, iar distanţa de 1,5 metri este una sigură. Dar curând aceasta nu va mai fi o obligativitate„.

Măsura certificatului sanitar a înfuriat o parte a clasei politice, dar și pe unii patroni de baruri și de restaurante, care au spus că nu își vor verifica clienții.

Primarul din Amsterdam a recunoscut că poliția va fi neputincioasă să vegheze la respectarea noilor reguli în toate localurile.

Potrivit sondajelor, cei mai mulți olandezi susțin măsura certificatului COVID, mai ales că sunt și vaccinați. 65% din populație este complet imunizată, în timp ce peste 73% au primit o primă doză.

Olanda raportează o medie de 2 mii de cazuri pe zi. În jur de 600 de persoane sunt internate cu COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite