CERT-RO: Atenție la campanii de malware care folosesc imaginea Poștei Române

CERT-RO avertizează
CERT-RO avertizează
16 iunie 2020, 17:17

Atacatorii simulează că mesajele ar veni de la Compania Naţională Poşta Română.

“Practic, un utilizator primește un e-mail în care este anunțat despre faptul că ar urma să primească un colet, iar pentru urmărirea traseului i se oferă spre accesare un link. La accesarea acestuia, utilizatorul descarcă de fapt #malware,

Atenție la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor și la atașamentele pe care doriți să le accesați! Evitați graba în activitatea din mediul online, faceți verificări suplimentare, acolo unde aveți suspiciuni și sub nicio formă nu accesați link-ul, în astfel de cazuri, înainte de a-l verifica cu o soluție de securitate, ne mai sfătuiește Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazul în care nu identificați clar despre ce este vorba. Totodată, acordați o atenție sporită corectitudinii textului primit, în special din partea unor companii sau instituții. Dacă acesta deține greșeli gramaticale evidente sau unele de transcriere, atunci este cel mai probabil o tentativă de păcăleală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite