Cerere de aviz la CSM pentru arestarea procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu

14 ianuarie 2019, 12:22

Adina Florea, procuror șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați din cadrul Parchetului General, a refuzat să spună motivele pentru care a cerut CSM încuviintarea pentru arestare preventivă a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu. În acest caz se va pronunţa Secţia pentru procurori a Consiliului. Doar cu încuviinţarea CSM poate fi apoi transmisă o cerere de arestare preventivă şi judecătorilor. Cei doi procurori vizaţi de cererea Adinei Florea nu au dorit să discute cu jurnaliștii.

Lucian Onea, fost procuror șef al DNA Ploieşti, și Mircea Negulescu sunt cercetați într-un dosar penal la Parchetului General. Ministerul Public a anunțat că a extins urmărirea penală în cazul celor doi pentru constituirea de grup infracțional, cercertare abuzivă, represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În cazul lui Negulescu se adaugă și acuzația de folosire abuzivă a funcției în scop sexual. Anchetatorii susțin că, în 2015, Lucian Onea și Mircea Negulescu l-ar fi constrâns pe Vlad Cosma să întocmească o sesizare falsă sub amenințarea că o va inculpa pe sora acestuia.

În acest caz procurorii de caz au extins cercetarea și asupra altor 6 persoane, trei procurori și trei polițiști judiciaristi de la DNA Ploiești. Şi ei ar fi acţionat coordonat pentru comiterea infracțiunilor de care sunt acuzați și Negulescu și Onea.

––––––––––––––––––––––––-

Adina Florea urmează să vină la CSM cu această solicitare de aviz de arestare pentru cei doi procurori, a transmis Marius Popescu, pentru Telejurnal. Dacă va obține avizul, urmează să se adreseze instanței care va decide dacă cei doi procurori vor fi sau nu arestați. Principala acuzație adusă celor doi este că ar fi determinat mai mulți martori din o serie de dosare să facă denunțuri false, care au fost folosite apoi în vederea anchetării unor politicieni, cum s-a întâmplat și în cazul lui Liviu Dragnea și Victor Ponta. Avizul va fi depus astăzi, dar cererea va fi discutată în ședința de mâine a CSM.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite