Ceremonii oficiale în Polonia, pentru primirea militarilor NATO. Urmează un amplu exerciţiu americano-polonez

14 ianuarie 2017, 16:25

Militarii americani şi armamentul greu – tancuri, camioane sisteme de artilerie sau transportoarele blindate – au ajuns în Polonia pe parcursul acestei săptămâni. Echipamentele grele au fost descărcate într-un port din nordul Germaniei şi transferate pe calea ferată sau pe şosele spre destinaţiile poloneze.

Un schimb simbolic de steguleţe a avut loc la frontiera dintre cele două ţări, când convoiul a fost preluat de armata poloneză.

„Aceasta este o zi istorică pentru naţiunile poloneză şi americană. Alianţa dintre SUA, Polonia şi NATO este foarte puternică. Am demonstrat acest lucru în cadrul misiunilor comune din Irak şi Afganistan. Măsura puterii naţiunilor noastre este atitudinea pe care o adoptăm în vremuri dificile”, a declarat Jaroslaw Mika, general al armatei poloneze.

Este vorba despre o prezenţă pe bază rotaţională, decisă la summitul NATO de anul trecut, care include testarea capacităţii de reacţie şi manevre comune.

Un amplu exerciţiu va avea loc la sfârşitul lunii în Polonia. Militarii americani participă la operaţiunea Atlantic Resolve, care vizează consolidarea graniţei estice a Alianţei, în baza initiaţivei de reasigurare europeană şi contracararea agresiunii ruse.

Kremlinul a calificat aceste acţiuni ale aliaţilor drept o ameninţare la adresa securităţii Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Kogălniceanu devine cea mai mare bază NATO din Europa

Cum arată scenariul unei invazii a lui Vladimir Putin în Europa