Ceremonii emoționante în SUA, în prezența astronauților de pe Apollo 11. Vicepreședintele SUA: „Următorul bărbat şi prima femeie pe Lună vor fi astronauţi americani”

21 iulie 2019, 18:54

Cu 50 de ani în urmă, Neil Armstrong punea piciorul stâng pe Lună. Fraza rostită atunci a făcut istorie.

Misiunea Apollo 11 a ținut cu sufletul la gură o lume întreagă!

Seria evenimentelor aniversare a inclus primirea eroilor de atunci în Biroul Oval: Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, la 19 minute după Neil Armstrong, și Michael Collins, al treilea astronaut de pe Apollo 11, care a stat în cabina de comandă în timpul misiunii.

Neil Armstrong a murit în 2012. A fost reprezentat de fiul său, Rick.

O ceremonie specială a fost la Centrul spațial Kennedy, din Florida, în prezența vicepreședintelui Mike Pence.

Astronautul Buzz Aldrin a fost ovaționat minute în șir.

Mike Pence, vicepreşedintele SUA: „Sunt mândru să anunţ că, la ordinul preşedintelui SUA, America se va întoarce pe Lună în următorii 5 ani. Şi următorul bărbat şi prima femeie pe Lună vor fi astronauţi americani„.

Au fost date detalii despre viitoarea misiune pe Lună, care va include o capsulă locuibilă. Ținta finală este misiunea umană spre Marte.

Vom petrece săptămâni şi luni, nu zile şi ore, pe suprafaţa Lunii. De data aceasta, vom merge pe Lună şi vom sta, vom explora, vom dezvolta noi tehnologii şi vom extrage apă din gheaţa aflată în cratere umbrite permanent, în partea de sud„, a declarat vicepreședintele Statelor Unite ale Americii.

NASA a organizat multiple evenimente aniversare: o numărătoare inversă similară celei din 1969, o expoziție tematică și dialoguri cu astronauți, vizitarea Centrului de comandă al lansării și un concert încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite