Ceremonii dedicate Zilei Pompierilor. Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose au participat la evenimentele din Parcul Carol

13 septembrie 2017, 09:10

„Pompierii militari merită întreaga noastră recunoștință (…) Dragi pompieri, dvs aveți mai mult decât o meserie, aveți o viață dedicată vocației de a face bine, de a ajuta și de a vă pune în slujba celorlalți. Sunteți de cele mai multe ori ultima speranță de salvare pentru cei aflați în pericol. În semn de prețuire și recunoștință pentru dificila voastră activitate înmânez în acest moment festiv drapelele de luptă pentru 11 Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență”, a declarat Klaus Iohannis, prezent la ceremoniile din Parcul Carol.

„13 septembrie, Ziua Pompierilor Români. Faptele eroice cu care au intrat în istorie”

Ce înseamnă să fii un om care salvează vieți?Înseamnă să ai o pregătire foarte bună, să poți să înfrunți foarte multe situații de urgență și să cauți acolo, la fața locului, în acele minute și secunde de tensiune, să cauți și să găsești cele mai bune soluții pentru a salva o viață sau a rezolva acea situație de urgență (…) E imposibil să spui că nu ai frică. Dar e acea frică constructivă care te ajută să fii precaut, să iei cele mai bune decizii. Nu vorbim de acea frică primară – ne e frică și o luăm la fugă. E o frică constructivă care ne ajută să facem față pericolelor. La o intervenție primează siguranță salvatorului. Degeaba mergem acolo și din eroi ce suntem devenim eroi post-mortem”, a explicat căpitanul Adrian Dinu, comandant al Detașamentului Special de Salvatori, în cadrul emisiunii „Perfect, Imperfect”.

Oamenii care vor să vadă cum arată o intervenție a pompierilor militari pot să vină în Parcul Carol. Pompierii spun că sunt pregătiți să ofere explicații celor curioși să vadă ce se ascunde în spatele unei misiuni de salvare, a transmis corespondentul TVR Vlad Ungar din Parcul Carol din Capitală, pentru „1 Matinal”.

 

Restricţii în trafic, de Ziua Pompierilor

Bucureștenii au la dispoziție rute ocolitoare miercuri dimineață, între orele 8:30 – 10:30. Astfel, nu se va putea circula de la intersecţia cu Calea 13 Septembrie până la intersecţia cu Haşdeu, precum şi pe Calea 13 Septembrie, de la Şos. Panduri până la intersecţia cu Strada Izvor, unde va avea loc un ceremonial dedicat Zilei Pompierilor.

Rutele alternative recomandate de poliţiştii rutieri sunt Şos. Panduri – Bd. Tudor Vladimirescu – Calea Rahovei – Str. 11 Iunie – Piaţa Unirii și Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – Bd. Eroilor – Str. Doctor Bagdazar – Şos. Panduri.

Conducatorii auto sunt rugati sa evite deplasarea în zonă, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă