Ceremonie religioasă la Mănăstirea Curtea de Argeș. Familia Regală a comemorat 40 de zile de la moartea Regelui Mihai

Reprezentanţii Casei Regale s-au adunat astăzi la Mănăstirea Curtea de Argeş, pentru ceremonia de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului şi a avut loc în vechea Catedrală Episcopală şi Regală. Televiziunea Română a asigurat producţia ceremoniei de la Curtea de Argeş şi a pus la dispoziţie semnalul TV pentru toate televiziunile interesate.

13 Ianuarie 2018, 10:57 (actualizat 13 Ianuarie 2018, 20:23) Știrile TVR |
Parastas de 40 de zile pentru Regele Mihai
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Uniți în suferință, membrii Familiei Regale s-au rugat pentru sufletul Regelui Mihai, alături de sute de oameni, veniți din toată țara.

Pentru Familia Regală s-a terminat perioada de mare doliu, dar urmează alte trei luni de doliu.

UPDATE Membrii Familiei Regale au ieșit din necropolă și au dat mâna cu credincioșii veniți la parastasul Regelui Mihai.

UPDATE Ceremonialul de la mormintele regale a luat sfârșit.

UPDATE Membrii Familiei Regale și preoții sunt in necropola mănăstirii, pentru o rugăciune la mormintele Regelui Mihai și al Reginei Ana.

UPDATE Slujba de comemorare a Regelui Mihai, de la Mănăstirea Curtea de Argeș, a luat sfârșit.

UPDATE Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a ținut o prelegere în care a pomenit pe toți cei patru regi ai României. Despre Mihai I a vorbit cel mai mult, făcând referire la românismul lui, la "Mihai ascetul", când a fost nevoit să munceasă pentru a-și întreține familia, la dragostea sa pentru Regina Elena - mama sa și a enumerat și meritele sale politice.

UPDATE A început slujba de pomenire a Regelui Mihai, oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

UPDATE Membrii Familiei Regale s-au reunit în vechea mănăstire de la Curtea de Argeș. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principesa Maria s-au îmbrățișat cu fostul principe Nicolae, nepotul lor.

UPDATE Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, s-a oprit să dea mâna cu câțiva oameni din curtea mănăstirii.


UPDATE La mănăstire a ajuns și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. Ea este însoțită de Principele Radu și de Principesa Maria.

UPDATE Principele Nicolae a ajuns la Mănăstirea Curtea de Argeș. El este însoțit de logodnica sa, Alina-Maria Binder.

Casa Regală a anunțat că oricine dorește este binevenit la ceremonie.

După ceremonia din vechea catedrală, membrii Familiei Regale împreună cu preoții vor veni la noua necropolă, pentru un moment de rugăciune la mormântul Regelui Mihai.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, la reședința sa din Elveția, și a fost înmormântat pe 16 decembrie la noua catedrală episcopală din Curtea de Argeș.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI