Ceremonie la Guvern dedicată sportivilor medaliați în competiţii internaţionale. Ciucă: Când nimeni nu se mai aștepta să avem acest moment de satisfacție și de mândrie națională, voi ați reușit

Sportivii români care au revenit în ţară încărcaţi de medalii de la Campionatele Europene din Germania, dar și de la alte competiții din Serbia ori Egipt au fost primiți la Palatul Victoria. Ceremonia specială a fost organizată în prezența premierului, la o săptămână după ce niciun oficial nu i-a așteptat la aeroport pe campionii reveniți de la Munchen. Premierul a anunţat că şi premiile în bani pentru sportivii medaliaţi în ultima lună vor fi majorate cu 50%.

23 August 2022, 07:26 (actualizat 23 August 2022, 19:02) Știrile TVR |

La ceremonia de la Palatul Victoria au participat sportivi premiați la mai multe competiții desfășurate recent în Serbia, Germania, Egipt și Ecuador.

Aceștia au fost felicitați personal de premier, care le-a mulțumit pentru că sunt ambasadori ai țării noastre în întreaga lume.

Campionii au primit și promisiunea că autoritățile se vor implica mai mult pentru ca toți sportivii să aibă condiții mai bune de pregătire. Sportivii medaliați la Europenele de la Munchen vor fi răsplătiți și cu bani de statul român.

În clasamentul medaliilor, România a încheiat pe locul 9 Campionatul European multi-sport din Germania.

Sportivii noștri s-au întors acasă cu 8 medalii de aur, 2 de argint și 5 de bronz.

”Știm ca v-ați pregătit în condiții nu tocmai normale. Criza pandemică a afectat și domeniul sportiv. Cu toate acestea, când nimeni nu se mai aștepta să avem acest moment de satisfacție și de mândrie națională voi ați reușit, ca la competițiile la care ați participat să obțineți rezultate deosebite. Sigur, tonul l-a dat David Popovici, în urmă cu o lună și jumătate, când a reușit după 48 de ani să obțină o un rezultat remarcabil”, a declarat prim-ministrul României.

"După foarte mulţi ani, prin rezultatele voastre aţi reuşit, din nou, să aduceţi bucurie şi emoţie pentru toţi românii. Bucurie şi emoţie, pentru că am văzut, din nou, drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg, am ascultat cu toţii, de acasă, imnul României de mai multe ori şi, în felul acesta, recunoaşterea pe o meritaţi pe deplin reprezintă felicitarea pe care noi, astăzi, v-o adresăm în semn de apreciere şi consideraţie pentru ce aţi făcut pentru ţară. De multe ori se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Aşa este, datorită rezultatelor şi datorită nivelului vostru de ambiţie, datorită eforturilor reuşiţi să duceţi numele României, simbolurile României pe toate meridianele lumii. Pentru aceasta, în numele Guvernului, în nume personal, vă mulţumesc şi exprim, încă o dată, recunoştinţa şi aprecierea", a afirmat Ciucă.

”Ne bucurăm că ne sunt recunoscute meritele”

Simona Radiș, medaliată cu aur la Campionatul European de la Munchen: Ne bucurăm că ne sunt recunoscute meritele și faptul că ni se arată că sunt alături de noi ne bucurăm fiindcă pentru sport, pentru a-l practica la cel mai înalt nivel este nevoie de susținere.

Ciprian Tudosă, medaliat cu bronz la Campionatul European de la Munchen: Este o munca asidua dar ne-am acomodat cu aceasta și ne asumăm acest volum mare de muncă pentru că, după cum vedeți, rezultate apar și îmi place mult să cred că noi vom fi noua generație a sportivilor din România.

Care a fost promisiunea cea mai importanta pentru voi pe care v-a făcut-o premierul astăzi?

Ciprian Tudosă, medaliat cu bronz la Campionatul European de la Munchen: Faptul că ne va fi alături, indiferent de rezultate și cred că acel bonus pe care nu ne așteptăm, sincer, de la dumnealui, de 50%, ne sporește motivația pentru campionatul mondial ce va urma și cu siguranță vom veni și cu mai multe medalii decât de la acest campionat european.

Au fost prezenţi sportivi laureaţi la:

* Tenis de masă - Campionatele Europene pentru Juniori, Serbia, şi Campionatele Europene Individuale Seniori, Munchen, Germania.
* Tenis - Finala junioarelor - U14 Wimbledon
* Canotaj - Campionatul European de Canotaj de la Munchen
* Atletism - Campionatele Europene de atletism de la Munchen
* Scrimă - Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt)
* Kaiac-Canoe - Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen
* Judo - Campionatul Mondial de Juniori, categoria -90 kg, Ecuador

La ceremonia de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, preşedinţi ai Federaţiilor Sportive, antrenori şi staff tehnic.

"Pentru că unii sportivi se află la competiţii internaţionale sau în cantonament, precum campionul la nataţie David Popovici, aceştia nu vor putea lua parte la ceremonia organizată la sediul Guvernului", a precizat Executivul.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI