Ceremonie de încheiere a exercițiului Seism 2018. Raed Arafat: Toți cei care au participat au făcut ca exercițiul să fie un succes

18 octombrie 2018, 10:08

Cel mai mare mare exercițiu al pompierilor și medicilor români din ultimele doua decenii s-a încheiat după cinci zile, iar autoritățile trag concluziile.

Exerciţiul Seism 2018, desfăşurat timp de cinci zile în România, a fost „o investiţie în viitor, o investiţie în pregătire”, a declarat miercuri şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la finalul evenimentului.

Sunt plusuri si minusuri după exercițiul în care medicii și pompierii au muncit la foc continuu. Au avut misiuni pe care a trebuit să le finalizeze într-un anumit interval de timp, la fel ca într-o situație reală.

Scenariul a fost foarte complicat: un seism de peste 7,5 grade în urma căruia și-au pierdut viata peste 4000 de persoane și peste 8000 au fost răniți.

Secretarul de stat, Raed Arafat a atras atenția că legislația privind situațiile de urgență ar trebui modificată pentru ca procedurile să fie simplificate în ceea ce privește luarea deciziilor.

Joi, la Academia de Poliție, are loc procedura de încheiere a exercițiului.

În perioada următoare, autoritățile vor evalua rezultatele exercițiului și apoi vor încerca să îmbunătățească procedurile și tehnicile pentru situațiile în care acestea nu au funcționat cum trebuie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite