Cercetătorul american William B. Harvey, noul rector al Universităţii ''Danubius'' din Galați

Consiliul de Administraţie al Universităţii ''Danubius'' a anunţat, joi, că numirea cercetătorului american William B. Harvey în funcţia de rector al instituţiei de învăţământ superior a fost aprobată de Ministerul Educaţiei.

14 Ianuarie 2021, 20:59 (actualizat 14 Ianuarie 2021, 21:43) |
William B. Harvey

Potrivit unui comunicat transmis de universitate, cercetător şi manager recunoscut la nivel internaţional, Harvey preia conducerea pentru ca această instituţie să îşi extindă legăturile cu mediul academic internaţional prin calitatea, profesionalismul şi implicarea studenţilor, cadrelor didactice, absolvenţilor.

Înainte de a obţine funcţia de conducere la Universitatea "Danubius", Harvey a fost cercetător eminent la Asociaţia Americană pentru Acces, Echitate şi Diversitate (AAAED) din Washington, DC.

William Harvey are o diplomă de licenţă în limba engleză de la West Chester University, un master în Fundamentele sociale şi filosofice ale educaţiei şi un doctorat în Antropologia educaţiei la Universitatea Rutgers. De asemenea, a primit o diplomă onorifică de doctor în ştiinţe de la Şcoala de Psihologie Profesională din Chicago.

"Această schimbare întăreşte Proiectul 'Danubius, Universitatea noastră!'. Era nevoie ca o astfel de reconfigurare managerială să fie pregătită şi să se adapteze la viitorul învăţământului superior globalizat. Sosirea lui William în echipa noastră asigură grefarea expertizei modelului american de învăţământ superior asupra învăţământului superior din România. Acest parteneriat româno-american existent în managementul Universităţii 'Danubius' prefigurează consolidarea capacităţii universităţii noastre de a dezvolta noi programe de studiu dedicate studenţilor internaţionali. Prin urmare, este o etapă istorică a învăţământului superior românesc, un parteneriat ce a făcut ca viziunea antreprenorială a Universităţii "Danubius" să devină realitate, având un potenţial real de a depăşi orice indice de performanţă în materie de educaţie, cercetare şi inovare", a declarat preşedintele Universităţii "Danubius", Andy Puşcă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI