Cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole a Banatului încearcă să creeze roșii gustoase și rezistente

Suntem în plin sezon al roșiilor coapte însă în puține locuri mai găsim tomata de pe vremea bunicii - carnoasă, zemoasă și aromată. Asta pentru că mulți producătorii agricoli români preferă soiurile de import, pentru că sunt mai productive și mai rezistente. În aceste condiții, cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole a Banatului încearcă să creeze roșia perfectă - cu gustul autentic românesc, însă la fel de rezistentă și productivă ca aceea din import.

01 August 2018, 08:07 (actualizat 01 August 2018, 08:33) Știrile TVR |
În căutarea roșiei perfecte
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cercetatorii de la Universitatea de Științe Agricole a Banatului creează de câțiva ani roșii hibrid, având la bază soiuri de tomate din Banat.

Specialiștii încearcă să păstreze gustul autentic al tomatei românești și să îi dea totodată calitățile produselor din import, fără a fi nevoie să se intervină cu produse chimice.

Pentru al doilea an la rând, specialiștii au organizat o degustare a soiurilor hibrid realizate de ei pentru a vedea ce părere au consumatorii despre noile tipuri de roșii.

Au fost analizate gustul, aspectul și mirosul.

La degustare au fost prezenți și producători agricoli din județul Timiș care au ales calitatea în detrimentul cantității.

Anul trecut, la Universitatea de Științe Agricole a Banatului a fost deschisă prima bancă de gene de roșii, din zona de vest a țării.

Aici au fost strânse semințe de tomate de la țărani, vechi chiar și de 70 de ani. Inedita bancă mai cuprinde şi seminţe de fasole, ceapă şi usturoi adunate din satele din zona Banatului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI