Cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole a Banatului încearcă să creeze roșii gustoase și rezistente

1 august 2018, 08:07

Cercetatorii de la Universitatea de Științe Agricole a Banatului creează de câțiva ani roșii hibrid, având la bază soiuri de tomate din Banat.

Specialiștii încearcă să păstreze gustul autentic al tomatei românești și să îi dea totodată calitățile produselor din import, fără a fi nevoie să se intervină cu produse chimice.

Pentru al doilea an la rând, specialiștii au organizat o degustare a soiurilor hibrid realizate de ei pentru a vedea ce părere au consumatorii despre noile tipuri de roșii.

Au fost analizate gustul, aspectul și mirosul.

La degustare au fost prezenți și producători agricoli din județul Timiș care au ales calitatea în detrimentul cantității.

Anul trecut, la Universitatea de Științe Agricole a Banatului a fost deschisă prima bancă de gene de roșii, din zona de vest a țării.

Aici au fost strânse semințe de tomate de la țărani, vechi chiar și de 70 de ani. Inedita bancă mai cuprinde şi seminţe de fasole, ceapă şi usturoi adunate din satele din zona Banatului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă