Cercetătorii britanici încearcă să salveze arborii de cacao

2 aprilie 2018, 21:07

O lumă fără delicatese din ciocolată? Greu de imaginat dar, în curând, ar putea fi o tristă realitate.

Arborii de cacao din lumea întreagă sunt amenințați de diferite boli și de dăunători.

Pentru a-i salva, experții britanici au creat la Universitatea din Reading un centru de carantină pentru plantele în pericol. Răsadurile sunt păstrate acolo doi ani înainte de a fi expediate la cumpărători.

Lăstarii sunt păstrați în condiții de strictă igienă biologică și sunt modificați genetic pentru a rezista la atacuri.

Arborii de cacao cresc în zone cu temperaturi ridicate și umiditate mare, de 70%. Sunt condiții care facilitează atacarea lor.

Biologii estimează că pagubele reprezintă anual 30 – 40 % din recoltă.

Cei mai mari producători de cacao sunt Coasta de Fildeș și Ghana. Plantațiile din ambele țări sunt atacate de un virus și de o ciupercă extrem de agresive.

Al treilea producător mondial este Indonezia, unde culturile de arbori de cacao sunt amenințate de un dăunător.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă