Cercetătorii americani: SARS-COV-2 are o mutație care-l face mai contagios

6 mai 2020, 19:55

Cercetătorii care lucrează în laboratorul naţional din Los Alamos, Statele Unite, au studiat şase mii de secvenţe de SARS-CoV-2 din toată lumea. Şi au descoperit 14 mutaţii ale virusului. Una i-a îngrijorat .

„Mutaţia apare într-o porţiune a virusului numită proteină Spike (spiculă glicoproteinică). Este proteina folosită acum în toate vaccinurile”, spun cercetătorii americani.

După primele forme ale noului coronavirus, raportate în China la sfârşitul anului trecut, în februarie, în Europa, a apărut tulpina cu mutaţia genetică.

Aceasta a ajuns și în SUA și a devenit predominantă în lume, susţin oamenii de ştiinţă de peste ocean.Virusurile, mai ales cele ARN, precum cel care a panicat lumea, suferă frecvent mutaţii, explică specialiştii. Aşa se adaptează pentru a supravieţui şi continuă atacul, mai ales când întâlneşte anticorpii care apără organismul.

În întreaga lume, aproape 3,7 milioane de oameni au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Aproape 260 de mii au murit.

Cercetătorii din SUA spun că dacă temutul virus nu va dispărea la vară, ca în cazul gripei sezoniere, ar putea suferi noi mutaţii care să încurce planurile pentru vaccin.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite