Cercetător american: România este o ţintă pentru atacurile neconvenţionale ale Rusiei, aşa cum au fost ţările occidentale

29 mai 2017, 20:41

România este o ţintă a atacurilor cibernetice şi a campaniilor de dezinformare organizate de Rusia, la fel ca Germania, Franţa sau Statele Unite ale Americii.

Iar aceste ameninţări se vor înmulţi în viitorul aropiat, spune cercetătorul american Alina Polyakova, de la think thank-ul Atlantic Council.

Cercetătorul american crede că, în ciuda declaraţiilor de multe ori surprinzătoare ale liderului de la Casa Albă, Statele Unite sunt în continuare hotărâte să întărească flancul estic al NATO.

Polyakova spune că politica externă a celui mai mare aliat nu trebuie judecată prin prisma tweet-urilor preşedintelui Trump.

De altfel, actuala administraţie de la Washington vrea să crească cu 40% cheltuielile militare pentru apărarea flancului estic al NATO, adică Poloniei, României, Bulgariei şi Ţărilor Baltice.

Concret, în 2018, acest buget ar ajunge la 4,7 miliarde de dolari, se arată într-un document al Ministerului Apărării american.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă