Cercetări trăsnite, premiate la Ig Nobel 2017. Sunt pisicile lichide? Dacă ţii un crocodil la subraţ, ai mai mult noroc la poker?

15 septembrie 2017, 16:20

Cu siguranță, toată lumea care a intrat vreodată pe internet a văzut, fie și fără să vrea, poze cu pisici. Strecurate în cele mai bizare locuri.

O altă problemă stringentă a societăţii de astăzi este… vărsarea cafelei. Acel moment de nervi când fix câţiva stropi fierbinţi ajung pe cămaşă, rochie sau… mochetă.

Premiile Ignobel, cuvânt care în engleză înseamnă neserios, neonorabil, sunt o trimitere evidentă la faimoasele distincţii ale magnatului suedez – dar cu un adaos de umor. Sunt promovate de Marc Abrahams, editor al aşa numitelor Anale Ale Cercetării Improbabile.

Şi dacă subiectul este glumeţ, metoda nu – concurenţii chiar trebuie să facă studii şi argumentaţii, fie ele cât de amuzante, pe tema aleasă. Scopul? Pur şi simplu să ne punem mintea la contribuţie şi să gândim şi altfel.

Spre exemplu, câştigătorul premiului Ig Nobel pentru fizică, cel cu pisicile, a folosit formule matematice reale ca să concluzioneze că pisicuţele şi motănaşii pot sta în poziţii bizare şi locuri ciudate mai mult timp decât pisicile mature.

Premiile IgNobel au ajuns la cea de-a 27 ediţie – şi sunt decernate la Harvard chiar de laureaţi ai premiilor Nobel.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă