Cercetări trăsnite, premiate la Ig Nobel 2017. Sunt pisicile lichide? Dacă ţii un crocodil la subraţ, ai mai mult noroc la poker?

Nu cumva pisicile sunt de fapt... lichide? Dar oare dacă ţii un crocodil la subraţ, în timp ce joci poker, ai mai mult noroc? La asemenea întrebări fundamentale au încercat să răspundă cercetători laureaţi ai premiilor Ig Nobel - varianta satirică a celebrei distincţii.

15 Septembrie 2017, 16:20 (actualizat 15 Septembrie 2017, 16:35) Știrile TVR |
Premiile Ignobel
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu siguranță, toată lumea care a intrat vreodată pe internet a văzut, fie și fără să vrea, poze cu pisici. Strecurate în cele mai bizare locuri.

O altă problemă stringentă a societăţii de astăzi este... vărsarea cafelei. Acel moment de nervi când fix câţiva stropi fierbinţi ajung pe cămaşă, rochie sau... mochetă.

Premiile Ignobel, cuvânt care în engleză înseamnă neserios, neonorabil, sunt o trimitere evidentă la faimoasele distincţii ale magnatului suedez - dar cu un adaos de umor. Sunt promovate de Marc Abrahams, editor al aşa numitelor Anale Ale Cercetării Improbabile.

Şi dacă subiectul este glumeţ, metoda nu - concurenţii chiar trebuie să facă studii şi argumentaţii, fie ele cât de amuzante, pe tema aleasă. Scopul? Pur şi simplu să ne punem mintea la contribuţie şi să gândim şi altfel.

Spre exemplu, câştigătorul premiului Ig Nobel pentru fizică, cel cu pisicile, a folosit formule matematice reale ca să concluzioneze că pisicuţele şi motănaşii pot sta în poziţii bizare şi locuri ciudate mai mult timp decât pisicile mature.

Premiile IgNobel au ajuns la cea de-a 27 ediţie - şi sunt decernate la Harvard chiar de laureaţi ai premiilor Nobel.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI