Cercetări printre ruinele clubului Bamboo. Specialiştii INSEMEX au făcut o primă evaluare în zonă

26 ianuarie 2017, 10:16

Reprezentanţii INSEMEX au indicat joi dimineaţă că au fost solicitaţi de Poliţia Capitalei. O cercetare efectivă nu s-a putut face însă joi dimineaţă.

Specialiştii au făcut doar o evaluare a perimetrului.

În momentul în care se va putea face accesul, reprezentanţii INSEMEX vor fi  invitaţi să facă parte din echipa care anchetează cazul.

George Găman, expert şi director general INSEMEX, a precizat că o reconstituire la scară reală nu se va putea face, iar ancheta ar putea dura luni de zile.

Primăria sectorului 2 va apela la o firmă specializată pentru a înlătura elementele metalice care riscă să se prăbuşească.

Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a declarat luni că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis.

Administratorul şi patronul clubului Bamboo erau în local în noaptea dezastrului. Spun că s-au speriat, dar au încercat să stingă focul.

Potrivit administratorului, evacuarea a fost făcută în 15 minute.

„De când s-a întâmplat chestia asta cu Colectiv, acum un an şi ceva, toată legislaţia s-a schimbat. Şi fiecare locaţie, orice activitate comercială, a trebuit să facă modificări. Din acel moment noi am început să refacem tot ce înseamnă structură Bamboo. De la structura de rezistenţă ignifugată şi tot restul, la instalaţiile electrice, la mai multe ieşiri de siguranţă, la ignifugare şi schimbare materiale din interior. (…) Toată instalaţia electrică a fost schimbată de la A la Z. Totul. Nu a existat nicio priză cum era făcută dinainte”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, patronul Joshua Castellano.

El a explicat că exista o programare la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru obţinerea autorizaţiei.

Clubul Bamboo a ars în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă. Incendiul a fost declarat stins luni, la ora 12.30. Clădirea este prăbușită în cea mai mare parte.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă