Cercetare criminalistică de amploare la locuința lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii au găsit noi fragmente de os și probe biologice, care au fost trimise la expertiză. A fost găsit și telefonul Alexandrei

2 august 2019, 11:22

Anchetatorii au sosit la ora 9.30 în casa lui Gheorghe Dincă. Au amplasat în curtea acestuia corturi dotate cu echipamente care le permit teste rapide. Criminaliștii au făcut și săpături și au verificat fiecare colț. Procurorii au găsit fragmente de os care au fost trimise la expertiză. Iar la indicațiile suspectului a fost găsit telefonul Alexandrei, la 3 kilometri de locuința acestuia.

„În urma percheziţiei domiciliare şi activităţilor desfăşurate au fost identificate fragmente osoase ce urmează a fi analizate din punct de vedere genetic şi antropologic. De asemenea, în domiciliul inculpatului au fost găsite probe biologice care, de asemenea, vor fi supuse probelor de laborator. De asemenea, astăzi am efectuat o conducere în teren cu inculpatul, care a indicat locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, telefon care a fost, de altfel, şi găsit”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

O mașină a anchetatorilor a plecat în jurul prânzului din curte, cel mai probabil pentru a duce la laborator probele ridicate din casa groazei.

Familia Luizei Melencu a venit din nou la casa lui Gheorghe Dincă, în speranța că va afla vești și despre fata dispărută în luna aprilie.

Toate cercetările vor continua numai în prezența lui Gheorghe Dincă, pentru a se elimina orice suspiciune de plasare de probe.

Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei celor două adolescente în Caracal, a fost audiat azi noapte aproape 9 ore la sediul DIICOT din București. El și-a menținut declarația anterioară că le-a ucis pe fete.

Ancheta este făcută de trei procurori din structura centrală, sub coordonarea şefului DIICOT.

ACTUALIZARE Gheorghe Dincă a fost adus la locuința sa din Caracal în jurul orei 10.00, a precizat Oana Danciu, corespondent TVR.

Anchetatorii au amplasat corturi în partea din spate a curții lui Gheorghe Dincă, cu echipamente ce permit efectuarea de teste rapide.

Vineri la prânz, o mașină a criminaliștilor a părăsit curtea locuinței lui Gheorghe Dincă. Cel mai probabil, mașina a transportat probe către laborator.

ACTUALIZARE „În baza unui nou mandat de percheziție am intervenit la domiciliul inculpatului”, a subliniat purtătorul de cuvânt al DIICOT, procurorul-șef Mihaela Porime, într-o declarație publică susținută vineri la prânz, la Caracal.

Va fi efectuată o cercetare criminalistică complexă, împreună cu polițiști de la Omoruri, alături de specialiști de la Institutul de Criminalistică și de la Serviciul de Criminalistică din cadrul Poliției Capitalei.

Vor fi sectorizate toate zonele, care vor fi cercetate apoi cu echipe diferite, a indicat purtătorul de cuvânt.

Vor fi verificate și gropile cu beton și ciment, după ce în prealabil se va face o degajare a zonelor respective.

Inculpatul și-a menținut declarațiile, a mai oferit noi indicii care vor fi valorificate în cadrul anchetei, a detaliat purtătorul de cuvânt.

Mandatul de percheziție domiciliară a fost solicitat încă de joi instanței de judecată.

ACTUALIZARE Vineri la prânz, cercetările sunt în plină desfășurare. Curtea și casa lui Gheorghe Dincă sunt analizate din nou, centimetru cu centimetru, de criminaliști.

Anchetatorii au efectuat săpături în spatele porților, pentru a strânge noi probe.

ACTUALIZARE Sunt mai multe echipe de criminaliști la fața locului, au montat corturi și și-au adus echipamente pentru a face teste rapide, a transmis Oana Danciu, corespondent TVR.

Se pare că la casa din Caracal a fost adus din nou și Gheorghe Dincă.

Principala intrare în curte și intrarea din spate sunt păzite de jandarmi. Alte dispozitive sunt pregătite să intervină.

Principalul suspect în cazul dispariției celor două adolescente în Caracal a fost audiat aproape 9 ore la sediul DIICOT, în noaptea de joi spre vineri.

Dincă și-a menținut declarația anterioară, potrivit căreia le-a ucis pe fete.

Inculpatul a fost adus la DIICOT joi seara, în jurul orei 18.30, iar audierile s-au terminat vineri, la ora 4 dimineața.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite