Centura gunoaielor. Munți de deșeuri răsar zilnic la marginea Capitalei. Fără făptași, fără personal suficient pentru control, fără amenzi

19 februarie 2020, 20:42

Indiferent în ce punct ne aflăm pe centura Bucureștiului, putem vedea munţi de gunoaie.

Sunt tot mai multe depozite ilegale de deșeuri pe marginea șoselei.

Pe un teren din zona de nord a Capitalei, pe o suprafață de câteva mii de metri pătrați au fost descărcate ilegal mii de tone de deșeuri.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre centura de sud, numărăm alte câteva zeci gropi de gunoi ilegale, care se văd chiar de pe şosea. Vântul împrăştie resturile care ajung fie pe partea carosabilă, fie rămân atârnate în vegetația netăiată.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Ilfov par depășiți de situație. Spun că nu au personal suficient, aşa că anul trecut abia au putut da 26 de amenzi.

Și reprezentanții CNAIR, companie care administrează centura Capitalei, spun că până acum nu au putut interveni în problema gunoaielor depozitate ilegal pe marginea drumurilor din cauza legislației care nu le-a permis acest lucru. Acum există o ordonanță care impune amenzi de până la 6.000 de lei pentru cei prinşi cu gunoaie.

Printre cei care ar trebui să îi blocheze pe cei care aruncă gunoaie sunt şi angajaţii primăriilor.

Persoanele fizice care sunt prinse că aruncă deșeuri pot fi amendate de către inspectorii Gărzii de Mediu cu până la 2.000 de lei, în timp ce persoanele juridice pot primi amenzi de până la 4.000 lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite