Centura Capitalei, motiv de scandal. Primarul General și compania de drumuri se acuză de minciuni și dezinteres

20 octombrie 2018, 19:24

Pe Centură se circulă bară la bară şi în multe zone pe o singură bandă pe sens, iar în acest timp autorităţile se acuză de minciună şi de dezinteres. CNAIR susţine că s-a depus un proiect de atragere de fonduri europene pentru Şoseaua Ocolitoare a Capitalei, în timp ce Primăria Capitalei declara că acest lucru este infirmat de oficialii Comisiei Europene.

Primarul Capitalei cere demiterea sau demisia conducerii Companiei de drumuri.

„Orice abordare neprofesionistă faţă de un proiect de asemenea anvergura denota dezinteres faţă de bucureşteni şi faţă de cei care tranzitează oraşul. Nu putem asista pasivi la modul în care CNAIR temporizează acest proiect. (…). Cred că se impune o schimbare majoră la nivelul conducerii CNAIR, iar pentru asta sunt doar două variante: demisia sau demiterea. Voi supune acest subiect spre dezbatere în forurile statutare ale partidului”, susţine Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Edilul Capitalei spune că Primăria vrea să preia Centura Bucureștiului şi să o modernizeze. Primarul general precizează că instituţia are o structură dedicată atragerii de fonduri europene care a depus numai anul acesta cereri de finanțare în valoare de aproape 300 de milioane de euro.

Compania de Drumuri susţine că acest lucru se poate face doar dacă Centura, care este drum naţional, ar fi transformat în drum judeţean sau drum local.

Centura Capitalei a fost refacută doar pe 20 de kilometri din cei 72.

Proiectele de modernizare prevăd atât lărgirea la câte două benzi pe sens pe toată distanţa cât şI construirea de pasaje la Mogoşoaia, Domneşti, Berceni şI Olteniţa.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă