Centrul vechi al Braşovului, devastat de furtună. Populaţia a fost alertată prin sistemul Ro-Alert, în mijlocul vijeliei. Trei oameni au fost loviți de fulger la Sarmizegetusa

9 august 2019, 09:12

Vijelia a început brusc și a luat pe toată lumea prin surprindere. Angajații teraselor și clienții abia au avut timp să se adăpostească.

„A fost dezastru. Vântul a luat toate umbrelele, a stricat absolut tot. Oamenii fugeau toți, în toate părțile. Au intrat prin restaurante…”, spune angajatul unei terase.

Turiștii au fost prinși în mașini, în râurile de apă de pe străzi.

„Am văzut multă apă, vânt puternic și râuri care curgeau pe străzi. Apa curgea în cantităţi mari” , spune o turistă din Spania.

Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Mai mulți arbori au fost doborâţi sau rupți de vânt în zona centrului istoric și în cartierul Schei. Unii au căzut și peste mașini sau au blocat străzi.

În timp ce toți oamenii fugeau de ploaie, un tânăr a profitat de ocazie și a încercat să facă „surfing”, cu o placă improvizată, pe o stradă acoperită de ape.

Furtuna le-a fost anunțată brașovenilor prin sistemul Ro-Alert. Mesajul a venit însă la o jumătate de oră după ce a început vijelia.

Iar trei oameni aflați în situl arheologic Sarmizegetusa Regia au fost loviți de fulger. Un bărbat de 47 de ani, paznic al sitului, a murit pe loc. Celelalte două persoane, turişti din județul Buzău, au scăpat cu viață şi au fost transporati, conştienţi, la spitalul din Orăştie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite