Centrul pentru Prevenția și Controlul Dezastrelor din Coreea de Sud: Coronavirusul se poate „reactiva” la pacienții vindecați

Coronavirus
Coronavirus
9 aprilie 2020, 19:03

„Favorizăm tot mai mult ipoteza reactivării ca o cauză posibilă și desfășurăm un studiu cuprinzător asupra acestei situații”, a declarat directorul general al Centrului pentru Prevenție și Controlul Dezastrelor, Jeong Eun-kyeong. „Sunt multe cauze ale faptului că un pacient are un test negativ într-o zi și un test pozitiv în alta, în timpul tratamentului”, a menționat el.

Un pacient este declarat vindecat dacă două teste efectuate la un interval de 24 de ore sunt negative.

Centrul pentru Prevenție și Controlul Dezastrelor va declanșa anchete epidemiologice în toate cele 51 de cazuri.

Coreea de Sud este una dintre primele țări care s-au confruntat cu epidemia de coronavirus. Până acum au fost raportate 204 decese.

Aici a fost dezvoltat unul dintre cele mai ample programe de testare a populației din lume, dublat de o urmărire a cazurilor de infectare folosind tehnologia. Astfel, Coreea de Sud a reușit să țină sub control epidemia.

Teama de reinfectare a celor declarați vindecați crește și în China, după mai multe cazuri de pacienți care au fost din nou testați pozitiv sau care au murit după ce au părăsit spitalul.

Deocamdată, cauzele sunt neclare, dar mulți cred că este și o chestiune care ține de concludența testării.

Miercuri, Coreea de Sud avea 10.423 de cazuri de infectare, iar 6.973 de pacienți fuseseră externați din spital, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Specialiștii epidemiologi din lumea întreagă încearcă să afle în fiecare zi informații despre noul virus. Răspândirea globală rapidă are acum o nouă caracteristică – tot mai multe persoane care se infectează au simptome puține sau atipice, notează Bloomberg. Coreea de Sud încearcă să depisteze aceste cazuri, care generează îngrijorări suplimentare mai ales în China, unde epidemia pare că este ținută sub control.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite