Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor: Europa ar trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus

21 mai 2020, 07:36

„Întrebarea este când şi cât de mare (va fi al doilea val n.r.) – aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a declarat dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

„Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei (…) virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie. Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti că nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon, fost consilier al guvernului german.

Potrivit lui Ammon, începând cu 2 mai, Europa în ansamblu a trecut de apogeul infecţiilor. Doar Polonia nu era încă, tehnic, în acest punct.

Conform datelor ECDC, în UE şi Marea Britanie, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, au murit 158.134 de persoane infectate cu coronavirus.

Marea Britanie are cel mai mare număr de decese din Europa, 35.341, urmată de Italia (32.169) şi de Franţa (28.022).

Europa a înregistrat 1.324.183 de cazuri de infecţie.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite