Centrul de comandă german din Lituania, operațional. Ministrul german al Apărării: NATO trebuie să facă mai mult pentru a contracara "iluziile de grandoare" ale lui Putin

Germania cere NATO să facă mai mult pentru a se proteja împotriva Rusiei şi a președintelui Putin. Afirmația a fost făcută la Rukla, în Lituania, de ministrul Apărării, care a participat la operaționalizarea centrului de comandă german din această țară.

09 Octombrie 2022, 21:18 (actualizat 09 Octombrie 2022, 22:13) Știrile TVR |

"Nu putem sti cât de departe pot merge iluziile de grandoare ale lui Vladimir Putin", a declarat ministrul Apărării Christine Lambrecht, care a vizitat trupele germane desfășurate în Lituania în cadrul unei structuri NATO. "Trebuie să facem mai mult împreună. Amenințarea cu arme nucleare arată că autoritățile ruse nu au niciun scrupul", a spus ministrul german al Apărării.

Centrul de comandă avansată și control al brigăzii NATO va fi desfășurat permanent în Lituania pentru întărirea flancului estic.

S-a încheiat procesul de operaționalizare a acestei structuri conduse de Germania. O brigadă are în jur de 5.000 de militari. Majoritatea rămân staționați în Germania, dar vor putea fi desfășurați rapid în Lituania.

Din punct de vedere militar și politic, Germania pune în aplicare o decizie luată la summit-ul din iunie de la Madrid.

Christine Lambrecht,  ministrul german al Apărării: Securitatea Lituaniei este securitatea Germaniei. O brigadă care este întotdeauna gata pentru orice. Să-i apărăm pe prietenii lituanieni.


Arvydas Anusauskas, ministrul lituanian al Apărării: Această brigadă repartizată Lituaniei poate fi dislocată în Lituania în zece zile. Zece zile. Foarte repede. Să reamintim că în cazul Ucrainei informațiile despre concentrarea forțelor ruse la graniță erau cunoscute de aproape 90 de zile.

De la invazia rusă în Ucraina, statele baltice au cerut trupe suplimentare NATO pe teritoriul lor. Alianța nu a decis stabilirea de baze permanente ca să nu provoace Moscova, dar și din cauza costurilor ridicate. În schimb, NATO a trimis mii de militari în Germania spre exemplu, ca întăriri rapide.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI