Centru pentru reabilitarea faunei sălbatice, deschis în Crângul Petrești, din Vrancea

25 de berze care au ratat zborul către țările calde și nu au plecat alături de suratele lor. Ele și vor petrece iarna în Vrancea, la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice. Acolo este singurul spital din țară unde sunt primite păsări și animale sălbatice mari și mici deopotrivă. Pacienții au însă nevoie de hrană până la primăvară, iar pentru asta berzele trebuie ajutate.

18 Noiembrie 2021, 07:54 (actualizat 18 Noiembrie 2021, 08:27) |

În Crângul Petrești, la doi pași de Focșani, funcționează singurul spital pentru animale sălbatice din țară. Aici ajung animale mari și mici deopotrivă atunci cînd au nevoie de ajutor, de la bufnițe și arici, la râși și urși răniți sau rătăciți.

În grija Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice se află acum 25 de berze. E cel mai mare număr de berze adăpostite vreodată în centru în același timp.

Fie că sunt pui care nu au reușit să-și urmeze părinții în timpul migrației, fie că au ratat zborul din cauza unor răni, berzele au găsit îngrijire și adăpost. Vor rămâne aici până la primăvară, cînd păsările migratoare revin în țara noastră. Printre berzele din centru se numără și pui întârziați, dar și păsări care s-au curentat.

Aproape toate au ajuns în centru aduse de oameni care le-au găsit pe cîmp și și-au dat seama că suferă. Până la primăvară, cînd vor fi eliberate, păsările trebuie hrănite.

Centrul a fost deschis și este administrat de un ONG, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, iar fondurile sunt limitate, așa că salvarea animalelor aflate în impas depinde, de cele mai multe ori, de sponsori și voluntari.

În centrul de la Petrești mai sunt găzduite în prezent și alte animale și păsări, care au fost aduse aici pentru că se aflau în pericol, iar specialiștii le-au pus pe picioare și acum au grijă de ele.

Pentru că fondurile pentru îngrijirea animalelor și păsărilor sunt limitate, asopciația face apel către oameni să se implice în salvarea berzelor și a celorlalte animale sălbatice pe care le au în grijă voluntarii.

Orice donație poate însemna salvarea unui animal aflat în nevoie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI