Centru de sprijin pentru pacienți oncologici, deschis la București. Bolnavii de cancer au acces gratuit la navigator oncologic, medic, psihoterapeut și nutriționist

La inaugurarea centrului de sprijin Sus Inima
La inaugurarea centrului de sprijin Sus Inima
18 iunie 2023, 15:25

Centrul de Suport Oncologic Sus Inima din București se află la patru minute de mers pe jos de „Casa Sus Inima București”, inaugurată în noiembrie 2020, situată pe strada Luigi Cazzavillan din Sectorul 1, și în care sunt cazați, în mod gratuit, pacienți oncologici care fac radioterapie și nu au unde să locuiască pe perioada tratamentului. Prima „Casă Sus Inima” a fost inaugurată în anul 2019, la Sibiu. Scopul centrelor este de a-i sprijini pe bolnavii de cancer, punându-le la dispoziție, în mod gratuit, navigatori oncologici, psihoterapie unu la unu, second opinion, terapie prin artă, asistenți sociali, oportunități de socializare, grup de sprijin, nutriție.

În anul 2022, Asociația Sus Inima a oferit, în cele două Case Sus Inima și prin Centrul de Suport Oncologic din Sibiu, 4.385 de nopți de cazare bolnavilor de cancer care fac radioterapie, 3.212 mese calde, 1.429 de sesiuni de terapie unu la unu, 64 de grupuri de suport, 24 de sesiuni de art-terapie, 30 de planuri de nutriție, 48 de consultații de second opinion. 660 de bolnavi au primit îndrumare cu ajutorul navigatorului oncologic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite