Centru de evaluare Covid, deschis la Spitalul Universitar din Capitală. Vor fi tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurati

31 ianuarie 2022, 14:25

Ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane infectate, cu comorbidități să aibă acces la evaluare Covid. Aici pot fi evaluare din punct de vedere bilogic și radiologic. Cei care au recomandare, pot primi tratament antiviral gratuit, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafil.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezența în centru fără bilet de trimitere, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi.

La Centrul de Evaluare COVID-19 se pot prezența paciențîi cu forme ușoare sau moderate, confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Este foarte important de precizat că pacienții pozitivi care se prezintă la Centru trebuie să vină în maximum a 7-a zi de la confirmarea testului pozitiv și să fi fost înregistrați în Corona Forms, adică să fi fost anunțați în prealabil de DSP.

Astfel, pacienții care au rezultate pozitive în urmă unor teste rapide nu vor putea beneficia de analize, nefiind validați anterior în Corona Forms.

Cei care sunt pozitivi la testul rapid vor anunță medicul de familie și vor decide împreună cu acesta ce au de făcut în privința diagnosticului

Cei care au testul rapid pozitiv și au semne de severitate – respirație grea, stare generală alterată se pot prezența oricînd la Unitatea de Primiri Urgențe

Cei care au test pozitiv, dar au mai mult de o săptămâna de la confirmare, pot lua legătura cu medicul de familie care îi va îndruma în funcție de starea clinică.

Pacienții care vin la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB trebuie să știe că vor beneficia de efectuarea analizelor aprobate prin contract cu CASMB. În funcție de rezultatul analizelor, medicul poate recomandă investigații imagistice.

În cazul în care, în urmă consultului și investigațiilor, medicul consideră că formă de boală a pacientului este mai gravă și necesită internare, acesta va fi îndrumat către Departamentul de Urgență pentru a decide conduită medicală

Pacienții beneficiază de toate serviciile medicale indiferent de statutul de asigurat, astfel că vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurati.

PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE al Centrului de Evaluare COVID- 19 de la SUUB este 08.00- 15.00, iar paciențîi vor fi tratați aici de medici specialiști sau primari din specialități medicale.

INTRAREA pe la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB este pe la Ambulatoriul SUUB, în corpul C, zona dinspre metrou Eroilor sau ultima barieră, pe dreapta, de pe Splaiul Independenței.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite