Centrele de vaccinare pentru copii, luate cu asalt în Franţa

7 ianuarie 2022, 09:06

La Meaux, la 50 de kilometri est de Paris, s-a deschis un centru de vaccinare doar pentru copii. Micuții sunt întâmpinați într-un cadru prietenos, din care nu lipsesc jucăriile, iar la final primesc și o diplomă pentru curaj.

„Când un copil ajunge aici, trebuie să se simtă fericit sau cel puţin să nu fie îngrijorat. De aceea m-am asigurat că suntem atenţi la decor”, spune Christian Allard, coordonator centru de vaccinare.

„Cu prietenii mei am vorbit despre a ne vaccina sau nu, dar am mulţi prieteni care vor să facă acest lucru”, spune Maeline, de 11 ani, venită la vaccinare.

„Am încredere în stiinţa medicală şi din ceea ce ştim astăzi, nimic nu spune că nu ar trebui să ne vacinăm copiii”, spune Anne Valle, mama unei fetiţe vaccinate.

Cererile de vaccinare pentru copii au crescut nu numai la Meaux ci și în alte centre din Franța care imunizeaza copii.

„Vă pot spune că solicitările evoluează într-un mod exponenţial”, spune Christian Allard, coordonator centru de vaccinare.

În Franța s-au deschis peste 350 de centre de vaccinare pediatrică iar imunizarea celor mici se face cu vaccinul produs de Pfizer, într-o doză care este adaptată grupei de vârstă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite