Centrele de eliberare a actelor de identitate, deschise și în ziua alegerilor în București

Centrele de eliberare a actelor de identitate vor fi deschise în zilele de 26 și 27 septembrie în București, pentru a veni în sprijinul celor care vor să voteze la alegerile locale.

15 Septembrie 2020, 15:06 (actualizat 15 Septembrie 2020, 15:07) |
Românii vor vota doar cu buletinul

Primăria București anunță că centrele de eliberare a actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării acestora vor funcționa după un program prelungit.

Astfel, acestea vor fi deschise sâmbătă, 26 septembrie, între orele 8.00-16.00 și duminică, 27 septembrie, în intervalul 7.00-21.00.

Cartea de identitate se eliberează cetățeanului pe baza cererii scrise a acestuia şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la Direcția Generală de Evidență a Persoanei, la serviciile publice de evidență a persoanei de la sectoare, pe site-ul Ghișeul.ro, fizic la Bănci, Oficii Poștale, la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 sau la Primăria Sectorului 1 București.

În situația în care nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune şi 3 fotografii ¾ cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

sursa: Mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI