Centre pentru angajații din companii, care se pot vaccina la locul de muncă. Imunizarea se va face exclusiv cu serul de la AstraZeneca

14 aprilie 2021, 20:56

Propunerea de vaccinare a angajaților în centre speciale, organizate de companii, a existat și la începutul anului din partea mediului de afaceri, când nu erau însă doze suficiente. Lucrurile s-au schimbat acum și autoritățile pot implementa soluția.

Centrele de vaccinare se vor organiza cu susținerea financiară a operatorului economic. Pentru companiile care nu dispun de personal medical, vor fi constituite echipe mobile care vor fi arondate unui centru fix care are doze de ser de la AstraZeneca.

La Cluj, în parcul industrial Tetarom, se amenajează un centru de vaccinare cu șapte fluxuri, pentru mai multe companii rezidente. Pe liste s-au înscris în jur de 20 de mii de persoane, iar lucrările de amenajare sunt aproape gata.

Firmele care au mai puțin de 100 de angajați vor face liste cu persoanele care doresc să se vaccineze, le vor trimite la Direcțiile de Sănătate Publică și se vor putea prezenta apoi la vaccinare în centrele fixe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite