Centre mobile de vaccinare în școlile din Los Angeles. Copiii cu vârsta între 12 și 16 ani trebuie să meargă însoțiți de un părinte, iar cei peste 16 ani pot aduce doar o foaie de consimțământ semnată de părinte

În Los Angeles, noul an școlar vine și cu centre mobile de vaccinare anti-COVID. Acestea vor merge în toate școlile publice pentru a vaccina întreg personalul și copiii peste 12 ani. Este o decizie menită să dea un imbold imunizării, pe fondul unui număr tot mai mare de focare în rândul elevilor nevaccinați. În California, vaccinarea anti-COVID este obligatorie, iar cei care refuză trebuie să se testeze săptămânal.

31 August 2021, 20:01 (actualizat 31 August 2021, 20:03) Știrile TVR |

Un centru de vaccinare a început să viziteze școlile și liceele din Los Angeles pentru imuniza anti-COVID tot personalul, dar și elevii care nu au făcut până acum acest pas din varii motive.

În acest centru se va administra vaccinul Pfizer, singurul aprobat pentru toți cei peste 12 ani. Iar interesul este deja mare.

Copiii până în 16 ani trebuie să meargă însoțiți de un părinte, iar cei peste 16 ani pot aduce doar o foaie de consimțământ semnată de părinte sau de tutorele legal.

Cel mai populat stat american grav afectat de pandemie a îmbrățișat imunizarea și deja peste 64% din toți rezidenții peste 12 ani din Los Angeles au fost imunizați cu ambele doze.

Chiar și așa, în primele 3 săptămâni de școală, au fost depistate 14 focare de COVID, la originea cărora au fost profesori sau elevi nevaccinați.

Între timp, California a devenit primul stat unde vaccinarea profesorilor este obligatorie. Aceștia trebuie să facă dovada imunizării complete până pe 15 octombrie cel mai târziu, iar până atunci trebuie să se testeze săptămânal.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI