Centre de vaccinare în puncte turistice. Maraton de imunizare la Castelul Bran

7 mai 2021, 20:37

La Deva, reducerea numărului de îmbolnăviri cu Covid a mers astăzi mână în mână cu reducerea poluării. În Vinerea Verde, cicliștii care au ajuns la centrul drive through din oraș, au avut prioritate la vaccinare.

Un maraton de vaccinare a început astăzi și la Timișoara, unde a fost inaugurat un centru de vaccinare din mașină.

La Bran, primele persoane vaccinate la startul maratonului au fost Shannon și Joshua, cetățeni americani, rezidenți în Brașov de 4 ani.

Vaccinarea are loc în clădirea Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran. În fiecare zi de vineri până duminică. Cine vine la vaccinat are asigurat un loc gratuit în parcare.

Cei vaccinați vor primi o diplomă inedită, pe care este scris că „au dat dovadă de curaj și responsabilitate” și că „sunt așteptați la castel în următorii 100 de ani”.

La Deva, zeci de bicicliști s-au vaccinat, în centrul drive through, destinat celor veniți cu mașinile. Dar, astăzi, pentru o jumătate de zi, ei au avut prioritate.

La Timișoara s-a deschis primul centru drive-through din oraș, în parcarea unui mall. Vaccinarea se face cu serul Pfizer. Iar centrul va funcționa până în august.

La deschiderea centrului a fost prezent și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Un centru de imunizare din mașină a fost deschis și la Buzău. Urmează un altul, la Râmnicu Sărat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite