Centenarul Marii Uniri. Au fost aprobate 68 de proiecte eligibile cu finanţare de la Ministerul Culturii

Celebrarea Centenarului începe cu întârzieri. Multe dintre cele peste 2.000 de proiecte depuse în timpul fostei guvernări nu vor primi aprobare de finanțare. Ministrul Culturii, George Ivașcu, dă un nou termen administrațiilor locale: pot veni cu propuneri până pe 2 aprilie, dar vor avea concurență. ONG-urile au primit undă verde să intre în cursa proiectelor pentru Centenar.

23 Martie 2018, 20:51 (actualizat 23 Martie 2018, 20:57) |
Debut timid pentru Centenar
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministerul Culturii a obţinut în această lună certificatul de la OSIM pe marca înregistrată ''Centenar 100 România'', a anunţat vineri ministrul George Ivaşcu.

"Am obţinut în această lună certificat de la OSIM pe marca înregistrată 'Centenar 100 România', care va fi folosită de toate instituţiile publice în baza ghidului vizual aprobat prin ordin de ministru. Totodată, se alocă dreptul de folosinţă gratuită asupra mărcii înregistrate 'Centenar 100 România' pe bază de contract de licenţă şi pentru alte categorii de persoane juridice decât cele publice", a afirmat ministrul Culturii, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Un număr de 68 de proiecte eligibile cu finanţare de la Ministerul Culturii şi 21 care se autofinanţează au fost aprobate, vineri, în cadrul Comitetului interministerial dedicat pregătirii Centenarului.

"În cadrul Comitetului interministerial de astăzi am aprobat prima listă de proiecte eligibile, adică alese pe criterii clare. După prima evaluare, efectuată în spiritul şi în litera legii, proiectele reprezentative la nivel naţional şi internaţional ale beneficiarilor ordonatori principali de credite sunt în număr de 43, în valoare de 14.887.921 lei, alte 21 de proiecte care se autofinanţează sunt eligibile, fiind încadrate conceptual şi tematic în strategia aniversării Anului Centenar. Un număr de 25 de proiecte au fost evaluate şi selectate din punct de vedere al conţinutului tematic, însă necesită clarificări suplimentare de ordin administrativ şi financiar. Aşadar, în acest moment sunt 68 de proiecte eligibile cu finanţare de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi 21 care se autofinanţează din prima listă de 151 de proiecte primite", a afirmat ministrul Culturii, George Ivaşcu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că, "având în vedere faptul că propunerile transmise până în prezent, de anvergură regională, locală, nu au avut la bază niciun deviz estimativ de lucrări, pentru proiectele de investiţii şi nici un deviz financiar defalcat pe titluri de acţiuni, activităţi, precum şi pentru faptul că aceste propuneri au fost depuse în formă incompletă din punct de vedere al descrierii tehnice", a luat decizia "să fie redactate şi transmise adrese prin Instituţiile prefectului către autorităţile administraţiei publice locale care au propus proiecte, manifestări şi acţiuni de aniversare a Centenarului Marii Uniri".

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI