Centenarul Marii Uniri. Au fost aprobate 68 de proiecte eligibile cu finanţare de la Ministerul Culturii

23 martie 2018, 20:51

Ministerul Culturii a obţinut în această lună certificatul de la OSIM pe marca înregistrată ”Centenar 100 România”, a anunţat vineri ministrul George Ivaşcu.

Am obţinut în această lună certificat de la OSIM pe marca înregistrată ‘Centenar 100 România’, care va fi folosită de toate instituţiile publice în baza ghidului vizual aprobat prin ordin de ministru. Totodată, se alocă dreptul de folosinţă gratuită asupra mărcii înregistrate ‘Centenar 100 România’ pe bază de contract de licenţă şi pentru alte categorii de persoane juridice decât cele publice„, a afirmat ministrul Culturii, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Un număr de 68 de proiecte eligibile cu finanţare de la Ministerul Culturii şi 21 care se autofinanţează au fost aprobate, vineri, în cadrul Comitetului interministerial dedicat pregătirii Centenarului.

În cadrul Comitetului interministerial de astăzi am aprobat prima listă de proiecte eligibile, adică alese pe criterii clare. După prima evaluare, efectuată în spiritul şi în litera legii, proiectele reprezentative la nivel naţional şi internaţional ale beneficiarilor ordonatori principali de credite sunt în număr de 43, în valoare de 14.887.921 lei, alte 21 de proiecte care se autofinanţează sunt eligibile, fiind încadrate conceptual şi tematic în strategia aniversării Anului Centenar. Un număr de 25 de proiecte au fost evaluate şi selectate din punct de vedere al conţinutului tematic, însă necesită clarificări suplimentare de ordin administrativ şi financiar. Aşadar, în acest moment sunt 68 de proiecte eligibile cu finanţare de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi 21 care se autofinanţează din prima listă de 151 de proiecte primite„, a afirmat ministrul Culturii, George Ivaşcu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că, „având în vedere faptul că propunerile transmise până în prezent, de anvergură regională, locală, nu au avut la bază niciun deviz estimativ de lucrări, pentru proiectele de investiţii şi nici un deviz financiar defalcat pe titluri de acţiuni, activităţi, precum şi pentru faptul că aceste propuneri au fost depuse în formă incompletă din punct de vedere al descrierii tehnice”, a luat decizia „să fie redactate şi transmise adrese prin Instituţiile prefectului către autorităţile administraţiei publice locale care au propus proiecte, manifestări şi acţiuni de aniversare a Centenarului Marii Uniri„.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite