Centenarul, sărbătorit în Marea Britanie. Capela regală Savoy și reședința în care s-a născut Regina Maria găzduiesc ceremonii dedicate marelui eveniment istoric

8 decembrie 2018, 17:20

Duminică la Capela regală Savoy va fi o ceremonie dedicată Marii Uniri a României, dar și memoriei Regelui Mihai.

Capela este sediul Ordinului Regal Victoria, iar Regele Mihai a fost membrul cel mai vechi al ordinului, ale cărui Mare Cruce și Colan le-a primit în anul 1936, chiar de la Regele George al VI-lea.

Majestatea Sa a fost aniversat acolo şi în 2012.

Regina Elisabeta i-a acordat onoarea de a-şi aşeza blazonul lângă stemele monarhilor britanici.

Va omagia Centenarul Marii Uniri și un club exclusivist, Travellers, din care fac parte lorzi, ambasadori și înalți comisari străini.

Ei vor oferi și un dineu în numele României, la care participă Familia Regală. Apoi, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu vor fi oaspeții Reginei Elisabeta, la Palatul Buckingham.

În orașul Ashford, Institutul Cultural va fi dezveli statuia Reginei Maria, realizată de sculptorul Valentin Duicu, pe care a ridicat-o Institutul Cultural Român.

La eveniment participă atât reprezentanți ai Casei Regale Britanice, cât și române.

Televiziunea Română va fi prezentă la eveniment cu filmul Români care au schimbat lumea: Regina Maria, realizat de Camelia Csiki.

Vor fi și alte evenimente dedicate memoriei Regelui Mihai, iar membrii familiei Regale se vor întâlni la Clarence House cu Prințul Charles.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite