Celebrul parfum franțuzesc Chanel N°5 împlinește 100 de ani. A început sezonul de recoltare a iasomiei pentru Casa Chanel

29 august 2021, 20:31

În apropiere de Grasse, în sudul Franței, zeci de culegători de iasomie, protejați de soarele arzător cu pălării, strâng cu grijă florile albe care stau la baza parfumului cu nume cunoscut în întreaga lume.

Aceasta zonă, situată între mare și munte, are o climă aparte, iar iasomia recoltată de aici dă unicitate parfumului.

Coșurile pline sunt apoi golite în recipiente mari. În procesul de producție sunt incluse și alte arome florale, dar iasomia din această zonă rămâne de bază.

Olivier Polge, parfumier la Chanel: „Iasomia de la Grasse este probabil cel mai important ingredient al parfumului nostru. Este un ingredient pentru care a trebuit să lucrăm încă de când a existat o perioadă în care a fost ameninţat, deoarece producţia de iasomie a început să se mute în alte ţări, probabil din cauza presiunii imobiliare şi a evoluţiei societăţii, în general„.

Anul acesta, celebrul Chanel N°5, creat de Gabrielle Chanel în 1921, împlinește 100 de ani, iar trecerea timpului nu a atenuat cu nimic renumele său.

Marilyn Monroe era sedusă de acest parfum, despre care vorbea ori de câte ori avea ocazia.

Parfumul cu miros de iasomie de Grasse este în continuare preferatul femeilor din întreaga lume.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă