Celebrul actor de comedie Jerry Lewis a murit la 91 de ani: „Am avut mare succes fiind complet idiot”

21 august 2017, 13:56

Jerry Lewis s-a stins din cauze naturale, dar după complicaţii de sănătate care l-au forţat să intre în spital. „Am avut mare succes fiind complet idiot”, și-a rezumat chiar el cariera.

Născut în 1926 sub numele Jerry Levitch, a ajuns o vedetă de primă mărime a divertismentului din Las Vegas în anii 1950, în tandem cu Dean Martin. În cariera solo, a făcut furori în rolul unui băiat de serviciu în filmul „Bellboy”, din 1960, tradus la noi „Celebru şi Bogat”, dar s-a consacrat în versiunea originală a peliculei „Profesorul Trăznit”, din 1963, unde interpretează un chimist care fabrică o poţiune magică şi devine un adevărat Don Juan.

Nu a jucat doar în comedii. În 1972 a produs un film artistic despre Holocaust, extrem de controversat, niciodată difuzat, pe care l-a lăsat bibliotecii Congresului, sub condiţia să nu îl facă public înainte de 2024.

Mesajele de condoleanţe continuă să vină pentru Jerry Lewis: de la Casa Albă, de la mari cineaşti ca Martin Scorsese, actorul Jim Carey – care îi datorează stilul umoristic, relizatori de televiziune – ca Jimmy Kimmel şi Larry King.

Jerry Lewis a primit Oscarul în 2009 pentru întreaga carieră, iar în 1977 a fost chiar nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, datorită eforturilor sale umanitare în sprijinul celor care suferă de distrofie musculară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă