Celebri sau nu, domestici sau sălbatici, iepurașii sunt sărbătoriți pe 23 septembrie

Bocănilă
Bocănilă
23 septembrie 2017, 11:00

Iepurași celebri

 

1. Iepurele Alb

Personajul lui Lewis Carroll din „Alice în Țara Minunilor”, întotdeauna pus pe fugă și veșnic în întârziere. „Oh, dragă! Vaaai! Voi întârzia!”. Este primul personaj cu care Alice se întâlnește. E foarte nervos și întotdeauna simte că a rămas cumva în urmă.

2. Bugs Bunny și celebra sa replicăWhat’s up doc?

Bugs Bunny, vedeta Looney Tunes și Merrie Melodies și-a început cariera în 1940, cu desenul animat „A Wild Hare”. Este considerat rivalul lui Mickey Mouse. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, studiourile Warner Bros. au folosit desenele animate cu Bugs Bunny pentru a ridica moralul trupelor americane care serveau pe diferite fronturi. Cu 3 nominalizări la Oscar și cu o statuetă câștigată, Bugs Bunny are o stea pe Hollywood Walk of Fame.

3. Iepurașul de Paște

Iepurașul care aduce ouă și bomboane copiilor de Paște își are originile în Germania, unde simbolizează fertilitatea, iar ouăle sunt un simbol al nașterii și reînnoirii. Coloniștii germani au răspândit povestea în întreaga Europă și, în cele din urmă, în America. De la iepuri imenși de ciocolată până la divece-uri în formă de iepure, Paștele le aduce pe toate în casele oamenilor.

4. Roger Rabbit

Roger Rabbit este un personaj din romanul lui Gary K. Wolf, “Who Censored Roger Rabbit?”.

În 1988, a fost adaptat pentru cinematografie și a apărut filmul de animație “Who Framed Roger Rabbit?”. Roger Rabbit este acuzat de crimă. Detectivul Eddie Valiant, care trebuie să-i demonstreze nevinovăția, este aruncat într-o lume a animației bidimensionale dar și a comploturilor.

5. Peter Rabbit

Probabil, cel mai mare dependent de legume din lume, Peter este dispus să-și riște viața intrând în grădina lui Farmer McGregor. În ultimul sa tentativă, Peter își pierde hainele, pe care McGregor le folosește pentru o sperietoare. Astfel, Peter e nevoit să se întoarcă acasă dezbrăcat.

6. Bocănilă

Cel mai bun prieten al lui Bambi din filmul Disney cu același nume.

Unul dintre cele mai celebre citate ale lui Bocănilă este: „Dacă nu poți să zici ceva drăguț, nu zice nimic„, care a ajuns să fie cunoscut ca „Principiul lui Bocănilă”.

7. Iepurașul din Nu, Pagadi!

Serialul animat, creat în 1969, celebru în statele comuniste, printre care și România, prezintă aventurile unui lup care încercă să prindă un iepure. Fiecare episod se termină cu replica „Nu, Zaietz, Pagadi!” („Las ca o sa vezi tu!”).

8. Iepurașul Nesquik

În anii ’70, a devenit imaginea ciocolatei calde instant de la Nestle, sub nunele de Quicky, iar în 2001 s-a transformat în iepurașul Nesquik .

9. Iepurașii Energizer și Duracell

Imagini ale unor celebre mărci de baterii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite