Celebrele cabine telefonice roșii din Marea Britanie ajută acum la salvarea de vieți

Cabina telefonică roșie - simbol al Marii Britanii UK
Cabina telefonică roșie - simbol al Marii Britanii UK
15 martie 2021, 19:09

Din 2008, peste 6.600 de cabine telefonice roşii au fost adoptate de comunităţile britanice, graţie unui program denumit „Adopt a Kiosk”. Conform acestui program, oamenii pot plăti o liră sterlină (1,39 dolari) pentru a adopta o fostă cabină telefonică şi pentru a o converti în ceva nou.

Grupul de telecomunicaţii precizează că aproape 4.000 de cabine telefonice sunt încă disponibile pe întreg teritoriul Marii Britanii şi a îndemnat comunităţile locale să profite de această schemă pentru a ajuta la transformarea lor pentru secolul 21.

În condiţiile în care majoritatea oamenilor utilizează telefoane mobile, acest lucru a condus la o scădere dramatică a numărului de apeluri telefonice efectuate de la telefoanele publice„, a declarat purtătorul de cuvânt al BT, James Browne. „În prezent, ne eficientizăm parcul de telefoane publice pentru a-l face adecvat pentru viitor, iar schema ‘Adopt a Kiosk’ permite comunităţilor locale din Marea Britanie să îşi păstreze cabina telefonică şi să îi ofere un nou scop pentru comunitate„, a adăugat James Browne.

În Patrick Brompton, un sat din North Yorkshire, Anglia, comunitatea locală a instalat defibrilatoare în fostele cabine telefonice roşii.

Nimeni nu mai utilizează telefoane publice, dar cabinele sunt emblematice, în special în zonele rurale cum este a noastră, aşa că am dorit să le păstrăm din punct de vedere al patrimoniului„, a spus vicepreşedintele consiliului parohial local, Brian Whitehead.

Alături de autobuzele roşii cu etaj, cabinele telefonice au fost multă vreme simboluri ale Marii Britanii.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite