Cele trei surori care erau blocate în Fâșia Gaza sunt în drum spre România. Mama lor a făcut greva foamei pentru a le salva

25 iulie 2017, 19:24

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că fetele sunt în drum spre ţară. Şi vor ateriza la Bucureşti mâine dimineaţă.

Ştirile TVR v-au prezentat, ieri, pe larg,  drama lor. Mama tinerelor, o româncă, a făcut greva foamei aproape o săptămână, ca să preseze autorităţile să-i salveze fiicele.

Deşi s-au născut în ţară, ele nu au acte româneşti. Au rămas blocate în Gaza, în grija unui tată palestinian, despre care mama spune că le bătea sistematic.

Disperate, surorile – de 20, 22 şi 23 de ani – au fugit de acasă. Dacă ar fi fost găsite, riscau să fie mutilate sau ucise, pe motiv că, prin fuga lor şi-ar fi „dezonorat tatăl”.

Au scăpat din infern datorită demersurilor comune făcute de ministerele de externe din România şi Israel.

Iar costurile repartierii sunt suportate de stat.

Potrivit MAE, o echipă consulară mobilă le-a însoțit pe acestea de la frontiera Erez (Israel), pe teritoriul israelian, până la granița cu Iordania. O a doua echipă consulară mobilă a preluat cetățenii români din punctul de trecere a frontierei King Allenby/King Hussein Bridge și le acordă asistența consulară necesară, urmând să-i însoțească până la Aeroportul Queen Alia /Amman, pentru îmbarcare cu destinația București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite