Cele mai vechi 15 școli și licee din țară au fost decorate la Palatul Cotroceni

10 ianuarie 2018, 20:45

Cel mai bătrân, dar și cel mai bun, dacă ne uităm la ultima medie de admitere de anul trecut este colegiul Național „Sfântul Sava” din București. A împlinit 200 de ani de activitate. Printre cei care au învățat în acest colegiu se numără Regele Mihai, Tudor Arghezi și Ion C. Brătianu.

Și Colegiul Bogdan Petriceicu Hașdeu, din Buzău, a împlinit un secol și jumătate de existență. Și este pe locul 3 în topul celor mai bune licee din țară. Aici au făcut școală George Emil Palade, laureat al premiului Nobel pentru Medicină, poetul Vasile Voiculescu și Nicolae Vaschide, cel care a pus bazele psihologiei moderne.

Alte două școli din Buzău au ajuns la venerabila vârstă de 150 de ani. Şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea Traian Bădulescu” și şcoala gimnazială din comuna Glodeanu Siliștea.

Tot 150 de ani au si Colegiul National Pedagogic „Carol I” din Câmpulung și Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi este cea mai tânără din lista premiaţilor, cu doar 80 de ani de activitate.

În total, 15 școli din învățământul preuniversitar, care au împlinit 200, 150 sau 100 de ani de activitate, au fost decorate de președinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite