Cele mai noi smartphone-uri au fost lansate la Barcelona. Samsung a scumpit modelele premium pentru că utilizatorii le schimbă rar

26 februarie 2018, 15:16

Un asemenea exemplu este mult-aşteptatul Samsung S9. Compania a observat că utilizatorii tind să folosească modelele premium mai mult timp, aşa că le-a mărit preţul. S9 şi S9 plus pot fi precomandate în România pentru aproape o mie de euro – mult mai scumpe decât modelul de anul trecut.

Telefonul are însă o cameră mult mai bună, a rezolvat câteva probleme de ergonomie și de fapt este răspunsul sud-coreenilor la Iphone X.

Replica celor de la Sony se numește XZ2 şi mizează pe filmarea 4k HDR – este primul smartphone cu această posibilitate.

Dar nu totul pe piața telefoanelor înseamnă aparate de 800 o mie de euro și performanțe sclipitoare.

Acum cu capital chinez, fabricantul francez, printre primii care au sosit în România după 1990, s-a axat pe terminalele ieftine.

Cele mai noi modele au o diagonală generoasă, o cameră de 13 megapixeli şi funcționează cu Android GO, sistem de operare gândit special pentru telefoanele mai lente.

Grupul finlandez care a cumpărat marca Nokia lansează urmașul celebrului 8110 supranumit banana. Nu e tocmai smartphone, dar nici un GSM obişnuit: are WiFi, oferă acces la mail, Internet, Facebook și va fi disponibil la numai 80 de euro, din mai. Acum un an, Nokia relansa un alt model faimos – 3310, inclusiv pe piața românească.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite