Cele mai multe victime ale traficului de persoane în Europa sunt din România

24 septembrie 2019, 18:14

Ultimele date cuprinse în raportul realizat de Comisia Europeană privind trafic de persoane, România ocupă un loc fruntaș. Cifrele sunt alarmante. Peste 1700 de români au căzut victime traficului de persoane. Cel mai des traficate sunt femeile care ajung în principal pe piața prostituției dar și pe cea a muncii la negru.

Chiar dacă sunt îngrijorătoare, cifrele nu ar reflecta realitatea susține jurista Silvia Tăbuşcă coordonator al Centrului European pentru Educație și Cercetare. Este însă contrazisă chiar de reprezentanții Agenției Naționale care luptă împotriva traficului de persoane.

Strategii de combatere a fenomenului există, însă este nevoie de bani pentru ca măsurile să ajugă de pe hârtie, în  stradă.

Chiar și așa, susțin reprezentanții IGPR, din punct de vedere al combaterii rețelelor de trafic de carne vie, România ar fi pe un loc fruntaș.

Așadar, punând cap la cap datele interne și cele europene, România este pe primul loc, atât la numărul de victime ale traficului cât și la numărul de anchete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite