Cele mai abundente ploi musonice din istoria Pakistanului au lăsat în urmă sute de morți și zeci de mii de oameni izolați

Inundații în Pakistan
Inundații în Pakistan
27 iulie 2022, 16:42

Salvatorii au mers cu elicoptere şi bărci ale armatei, după ce după ce drumurile şi podurile au fost distruse de inundaţii.

Zeci de case au fost înghițite de ape, rețeaua electrică a cedat, oamenii nu mai au acces la apă potabilă, animalele din gospodării nu au supraviețuit.

Este afectat în mare proporție şi orașul Karachi, capitala financiară, unde serviciile publice au fost suspendate, iar companiile sunt îndemnate să se închidă, pentru că pericolul persistă. Apa a ajuns până la genunchi, iar oamenii încearcă în continuare să-și desfășoare activitatea.

Timp de câteva luni în fiecare vară, Pakistanul se luptă să facă față ploilor abundente musonice dar, în ultimii ani, fenomenul s-a accentuat.

Experţii consideră că totul s-a produs din cauza schimbărilor climatice. Criza este exacerbată de gestionarea slabă a inundațiilor și de răspunsul ineficient în caz de dezastre.

Pakistanul se află pe locul opt în lista celor mai multe vulnerabile ţări în faţa schimbărilor climatice, cu toate că deversează mai puţin de 1% din emisiile de carbon la nivel global.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă