Cele două Americi și Africa sunt principalele îngrijorări ale OMS în pandemia de COVID-19

Numărul de cazuri crește alarmant în cele două Americi și Africa. În Brazilia sunt peste 80 de mii de decese în timp ce în Africa de Sud spitalele refuză pacienții la poartă. O situație gravă este și în California unde s-au raportat peste 11 mii de cazuri doar într-o singura zi. Președintele Donald Trump promovează acum purtarea de măștii.

21 Iulie 2020, 15:39 (actualizat 21 Iulie 2020, 15:58) Știrile TVR |

SUA

Cu peste 10 mii de cazuri pozitive în 24 de ore statele California, Florida și Texas și zonele roșii din SUA. sunt cozi impresionante la testare iar spitalele sunt din nou supra-aglomerate. La fel și morgile așa că s-a recurs din nou la o soluție de avarie.

Acum în oraşul San Antonio sunt operaţionale două containere frigorifice. Alte trei vor fi puse în funcţiune până la sfârşitul acestei săptămâni.

Pe acest fond președintele Trump a anunțat că va relua brifiengurile zilnice de COVID și a promovat pe Twitter purtarea de mască pe care a numit-o un gest patriotic. Americanii au depășit 3,8 milioane de cazuri confrimate și 140 de mii de decese.

BRAZILIA

O situație alarmantă este în Brazilia care a depășit 80 de mii de decese asociate COVID. Președintele Bolsonaro, testat pozitiv de 2 ori, a ieșit să anunțe susținătorii că încă doi miniștrii sunt infectați. La Sao Paolo încep astăzi și studiile clinice ale unui vacin dezvoltat în China pe un estantion de 9 mii de persoane.

ARGENTINA

După 4 luni de pauza în Peru s-au redeschis restaurantele dar la capacitate de doar 40 la sută, iar în Argentina se poate ieși din casă pentru activități fizice și asta în ciuda celor peste 100 de decse raportate aproape zilnic.

AFRICA DE SUD

Și nu doar Americile sunt sufocate de pandemie. Continentul african se aprope de 1 milion de cazuri, o treime fiind într-o singură țară, Africa de Sud.

Multe ţări de acolo sunt fragile şi în conflict, şi cele mai multe au nevoie de ajutor extern.

COVID GLOBAL: 14,7 Milioane de cazuri și 609 mii de decese
Săptămâna aceasta Uniunea Europeană a anunțat că oferă 65 de milioane de euro ajutor umanitar pentru statele din sudul Africii. La nivel gobal pandemia de COVID-19 a ajuns la 14,7 milioane de cazuri confrimate și peste 600 de mii de decese.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI