Cele 15 spitale din rețeaua Ministerului Transporturilor urmează să treacă la primării și consilii județene

Spitalul CFR 2
Spitalul CFR 2
3 martie 2023, 15:42

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister. Acest proces va fi demarat prin intermediul unui Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

„Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată consolida și chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În acest sens, primul ministru s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu factorii de decizie la nivel guvernamental și local. Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin  Grindeanu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, ministrul Educației, Ligia Deca, precum și reprezentanți ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean, dar și reprezentanți ai conducerii universităților de medicină din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite