După o noapte de groază, cei 12 muncitori forestieri izolați de o viitură pe râul Zăbala din Vrancea au fost salvați cu ajutorul unei tiroliene. Un salvamontist a reușit să îi aducă la mal pe toți cei prinși în mijlocul apelor

Singuri în mijlocul infernului! 12 persoane au rămas izolate de o viitură pe râul Zăbala, în județul Vrancea. Oamenii au stat toată noaptea cu frica în suflet, temându-se că apa îi va înghiți. Imaginile surprinse de localnici sunt sfâșietoare. Salvatorii au făcut încercări disperate să ajungă la oameni. Însă nici măcar elicopterul nu a putut fi folosit din cauza condițiilor meteo potrivnice. În cele din urmă, printr-un sistem improvizat de tip tiroliană, cei 12 oameni au salvați. Salvamontiști din județele Vrancea, Bacău și Covasna au participat la misiune.

19 Iunie 2021, 21:10 (actualizat 20 Iunie 2021, 14:58) Știrile TVR |

Ieri, ploaia torențială nu s-a mai oprit în județul Vrancea. Seara, a lovit viitura. Râul Zăbala, afluent al Putnei, s-a umflat și s-a revărsat cu repeziciune.

Cei 12 localnici, 9 bărbați și 3 femei, lucrau într-o zonă forestieră a comunei Nereju când au fost surprinși de puhoaie. Au rămas pe un petic de pământ în infern.

Pompierii și salvatorii ajunși la fața locului au încercat în zadar să ajungă la cei 12 localnici. Râul umflat și ploaia nu au permis evacuarea persoanelor.

Dimineață, misiunea a fost reluată. Vremea a rămas însă potrivnică. A continuat să plouă, iar nivelul și debitul râului erau ridicate. Nici drona adusă de jandarmi pentru găsirea unei căi terestre ca să se poată ajunge la oameni nu a putut fi ridicată.

În cele din urmă, oamenii au fost salvați cu ajutorul tirolienei.

După aproape 24 de ore, timp în care au fost făcute mai multe încercări eșuate, un salvamontist a reușit să îi aducă la mal pe toți cei 12 localnici, între care și bătrâni de 60 și 70 de ani.

Ploile abundente vor continua în județul Vrancea, cel puțin până în această seară, când expiră codul portocaliu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI