Cel puţin 60 de oameni au murit în India şi Bangladesh, în urma ploilor abundente. Tornadă în China

20 iunie 2022, 11:41

În nordul Indiei, un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce autobuzul pe care îl conducea a fost surprins de o alunecare de teren provocată de ploile torenţiale ce au durat mai multe ore.

În pofida eforturilor echipelor de intervenţie de a-l scoate de sub valul de pământ şi pietre, omul nu a putut fi salvat.

Pierderile de vieţi omeneşti au fost mai însemnate în Bangladesh.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 50 de persoane au murit înecate în nord-estul ţării, după ce râurile au ieşit din matcă. Situaţia ar putea deveni mai gravă, pentru că meteorologii anunţă o înrăutăţire a vremii, cu ploi torenţiale în următoarele zile.

Este cea mai dramatică situație din ultimii 20 de ani, apreciază experţii, care se aşteaptă ca peste 6 milioane de persoane să fie obligate să îşi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor.

În China, o tornadă a provocat pagube importante într-o localitate din sudul ţării. Furtuna a smuls acoperişuri şi a rupt cablurile de energie electrică, iar şoselele au fost blocate de resturile aruncate de vijelie.

Tot în sudul Chinei, ploile torenţiale au provocat inundaţii puternice, iar apele au ajuns pe străzile oraşelor şi au luat pe sus chiar şi o maşină de pompieri.

Autorităţile au avertizat că apele au depăşit cota de siguranţă şi cu doi metri şi jumătate în unele regiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite